En sommer fuld af smagfulde oplevelser

4 years ago

Som oftest byder hverdagens hast på trivielle retter, hvor man både kender opskriften såvel som smagen ud og ind. Derfor kan man med fordel bruge sommerferiens mange friaftener på at udforske nye smagsoplevelser, heraf både ved restaurantbesøg samt hjemme i køkkenet.

Prøv nye restauranter

Når man har været en hel dag på arbejde, kan det virke uoverskueligt at tage ud at spise, hvorfor hverdagen sjældent byder på restaurantbesøg. Dermed kan man med fordel udnytte feriens mange friaftener på at få afprøvet alle de lækre restauranter, man går og drømmer om. Det kan man ideelt gøre, når man alligevel skal mødes med familie, venner eller kæreste. På denne måde opnår man kvalitetstid sammen i sommerferien samtidig med, at man får udforsket nye smagsoplevelser.

Bring restauranten hjem i stuen

Det kan godt være, at man har lysten til at afprøve nye restauranter, men at man ikke har lysten til at ’dress up’ i anstændigt tøj, hvorfor man fravælger restaurantbesøg, for at spise hjemme. Selvom man vælger dette, skal man ikke snyde sig selv for de smagsoplevelser, som restauranterne byder på. Om man er til italiensk, kinesisk eller bare pizza i København, kan man nemt få bragt maden hjem i stuen som take-away. På denne måde kan man nyde restauranternes smagsoplevelser hjemme fra stuen.

Prøv nye retter af i køkkenet

Det kan blive dyrt i længden, hvis man bruger mange af sine sommeraftener på restaurantbesøg eller take-away. Derfor kan man som alternativ forsøge at opnå nye smagsoplevelser hjemme i køkkenet. Det kan man gøre ved at søge nye opskrifter på forskellige madblogs, som man kan bruge de mange friaftener på at prøve af. På denne måde lærer man også noget, ved at afprøve nye retter, og man får oplevet nye smagsoplevelser – om de er vellykkede eller knap så vellykkede.

Sundhed

Det kan være svært at holde den sunde linje i hverdagens hast, hvorfor feriens mange fridage netop er ideelle for at få etableret gode sundhedsrutiner. En god sundhedsrutine bør ikke bestå af en stram kostplan, hvor der ikke er plads til at nyde usundt fra tid til anden. Det er sundt med en god balance, hvor man primært spiser sundt, optimalt suppleret med træning, men hvor man stadig kan tillade sig selv at nyde et glas rødvin og en smagfuld pasta carbonára på en hyggelig restaurant.
Hvis man ønsker at bruge sommeren på at få etableret gode sundhedsrutiner, kan man med fordel finde blogs, som omhandler emnet, heraf for eksempel Dansk Helse som kan læses her.

Det kan være givende at komme lidt væk fra de vanlige smagsoplevelser, som hverdagen bringer. Hvis man bruger en del af sine sommeraftener i køkkenet, får man større kendskab til nye retter, hvorfor disse vil være nemmere at implementere i hverdagen, når den atter rammer. Dermed får man udvidet sin horisont, og man får udvidet de muligheder af retter, som hverdagens travlhed normalt byder på.
Ydermere kan de mange friaftener bruges på at udforske smagsoplevelser fra diverse restauranter, både ved at tage ud at spise, men også som take-away hjemme i sofaen.
– Ferien byder på rig mulighed for at udvide sin gastronomiske horisont.

admin